Csicseriborsóval töltött édes burgonya

  • 2019.01.15.
  • 7

Kínomban már néha nem tudom mit találjak ki. :):) Ilyenkor jönnek az ilyen elvetemült ötletek, hogy édesburgonyát megtöltök csicseriborsóval.
A recept pofonegyszerű. Kell hozzá fejenként 1 kisebb egész, vagy egy nagyobb édesburgonyának a fele. Kell még csicseriborsó konzerv, hagyma, fokhagyma, kaliforniai paprika, spenót, paradicsom és tahini mártás. Jó sok fűszer kell hozzá, só, bors, őrölt zsálya, őrölt római kömény, őrölt koriander, cayenne borsAz édesburgonyákat jó alaposan súroljuk meg, aztán (ha egyben hagyjuk akkor böködjük meg villával, de nekem most nagyobbak voltak így félbevágtam) tegyük egy sütőlapra, olajjal kenjük meg, szórjuk meg sóval, borssal és zsályával (most ennek őrölt változatát használtam). Süssük 180 fokon 30-40 percig, ha puha belül, akkor jó. A csicseriborsót csepegtessük le, egy serpenyőbe öntsünk némi olajat, és süssük meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát, kaliforniai paprikát. Fűszerezzük jó alaposan ízlés szerint, majd öntsük rá a csicseriborsót és süssük vele együtt. Amikor a borsó elkezd "fújtatni" akkor általában már megpirult, tegyük hozzá a spenótot is, de azzal csak keverjük el, utána zárjuk el a lángot. Az édesburgonya belsejét kicsit lazítsuk fel, csináljunk egy mélyedést és ebbe kanalazzuk a spenótos csicseriborsót. Szórjunk rá apróra vágott friss paradicsomot, majd készítsük el a tahini mártást és locsoljuk meg vele bőségesen. A mártást én úgy készíteni el, hogy először egy gerezd fokhagymát átnyomok a fokhagymaprésen és marinálom egy citrom levében 10 percig. Közben kikeverek 2 ek tahini pasztát ( ezt készen lehet kapni) 3-4 ek jéghideg vízzel, teszek bele 1 ek juharszirupot ( ez elhagyható) 2 ek olívaolajat és a végén rászűröm a fokhagymás citrom levét is. Alaposan elkeverem és megcsurgatom vele a kész ételt.