A Bosh fiúk újabb remek receptje

  • 2019.01.23.
  • 3

Nagyon sok vegán oldalt követek, így időnként kapok némi inspirációt az ebédekhez. De ennél a receptnél előbb voltak meg a hozzávalók, mint maga a recept. :) Ilyenkor örülök, ha látok az általam megvásárolt alapanyaghoz egy kitűnő receptet.Hozzávalók:
1 csomag teljes kiőrlésű tészta ( bármilyen lehet) 1 fej brokkoli, 1 csomag tépőkel, 1 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, őrölt római kömény, csilipehely, olívaolaj, 1 doboz csicseriborsó konzerv, 10 dkg dió.Elkészítése: A brokkoli szárat daraboljuk fel, miután elválasztottuk a rózsáitól. Tegyük egy olyan edénybe oda főzni, amire rá lehet illeszteni egy pároló edényt. Ebbe a párolóba tegyük bele a brokkoli rózsákat és a tépőkel leveleket. Miközben ez fő, illetve párolódik, pirítsuk meg a csicseriborsót olívaolajon, hagyma, fokhagyma, római kömény, só és csilipehely társaságában. Főzzük ki a tésztát abban a vízben, amiben a brokkoli szárakat főztük. Ha kész szűrjük le, és forgassuk össze a zöldségekkel valamint a csicseriborsóval is a tésztánkat. Szórjuk meg aprított pirított dióval az egészet.