Medvehagymás tortilla

  • 2018.04.24.
  • 9

Kísérlet volt, de meg fogom ismételni, mert finom így is a tortilla.
Most csak 2 főre készült: 1 bögre liszt vegyesen, fehér és teljes kiőrlésű, 1 kk só, 2 ek medvehagyma. ( Ezt már korábban eltettem, olívaolajjal együtt késes aprítóba tettem a zöld leveleket, azóta
a hűtőben pihen). Ezeket a hozzávalókat alaposan összegyúrtam, majd a hűtőben pihent fél órát. Közben a csibemellet felkockáztam és megpirítottam olívaolajon. Só, bors és kevés szárított fokhagyma volt a fűszer. A kész zacskós salátát, összekevertem sóval, borssal, szárított fokhagymával és natur joghurttal. A tortillatésztából 4 gombócot formáztam, majd kinyújtottam és forró, száraz serpenyőben megsütöttem. Még melegen össze kell tekerni, máskülönben törnek.