Rakott savanyú káposzta

  • 2018.03.19.
  • 2

Nem tudom mások hogy vannak vele, de én imádom a savanyú káposztát! Nálunk a piacon annyira finomat lehet kapni, hogy még kimosni sem kell, csak enni.:) Ha ilyent főzök, mindig elpusztítok belőle egy adagot nyersen is.
Hozzávalók 5 fő részére: 1 kg savanyított szálas káposzta, 1 zacskó szója granulátum, 1 csésze főtt rizs, 1 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 ek paradicsompaszta, 1 ek paprika krém ( csemege), 2 ek fűszer paprika, 2 ek olívaolaj, a tetejére 1 kis doboz tejföl, 1 kis doboz natur joghurt. ( a magam részéről utálom a zsírszegény tejfölt, így összekeverem a joghurttal a 20 %-ost és máris elviselhető lesz az íze)Elkészítése: a káposztát először megpirítom egy kevés olajon, majd félreteszem. A szóját leforrázom, majd leöblítem és még egyszer leforrázom. Hagyom állni, majd jól kinyomkodom belőle a vizet. Olajon megdinsztelek egy fej apróra vágott hagymát, 2-3 gerezd fokhagymát, fűszerezem paradicsom és paprika krémmel, majd mehet bele a szója is. Ezzel összesütöm kb 15 percig, majd meghintem fűszerpaprikával és azzal is sütöm még pár percig. Vigyázzunk ne égjen meg, mert akkor keserű lesz. A rizst a szokásos módon megfőzöm, majd a szójás keveréket és a rizst összevegyítem. Egy hőálló edény aljára teszem a fele káposztát, majd rá a rizses keveréket és beborítom a maradék káposztával. 180 fokos sütőben sütöm 20-25 percig. Tálalásnál a tetejére kanalazok a tejfölös keverékből.