Majdnem cancun boil

  • 2017.09.06.
  • 1

Nos, az eredetitől eltérően ebben nincsenek nagyobb rákdarabok és nincs benne füstölt kolbász sem, ezért csak majdnem ....sőt, még abban is eltér, hogy nem újságpapíron tálaltam :)
Hozzávalók 5 fő részére: 860 gr piros héjú burgonya, 540 gr garnéla farok, 3 csöves kukorica, só, bors, mexikói fűszerkeverék, olívaolaj, citrom, petrezselyemzöld.Elkészítése: a burgonyát héjastól főzzük 15 percig, a csöves kukoricát szintén. Amikor kihűltek, már jól darabolhatók, de még roppanósak kissé. A garnélát olvasszuk ki és keverjük össze a mexikói fűszerrel. Tegyük egy tepsibe az egészet, lehetőleg elkülönítve egymástól. A burgonyát és a kukoricát vágjuk apróbb darabokra, szórjuk meg sóval és borssal. Tegyük mellé a garnélát is, majd az egészet spricceljük meg olívaolajjal és forgassuk jól át. 250 fokon grill alatt süssük 20 percet, időnként forgassunk rajtuk, hogy mindenhol jól átpiruljanak. Tálalásnál szórjunk a garnélára aprított petrezselymet, tegyünk mellé citromot és adjunk még a zöldségek mellé pár szelet marinált paprikát.