Saláta karalábéból, céklából és sárgarépából

  • 2013.02.03.
  • 2

Bár nincs nagy választék az idényzöldségeket tekintve, muszáj folyamatosan újítani, újabb és újabb kombinációkkal előjönni. Mert a téli saláták is finomak. Mai darabunk egy igen erős fajta. Nem mindenki fogja szeretni, de egy próbát megér. Én a céklát már gyermekkoromban is jobban szerettem nyersen, mint főzve. Finom édes, kissé földes, nagyon jellegzetes. A karalábé sem egy könnyű eset. A répa mellettük már egész szelídnek tűnik.Lehet csíkozni, mint a képen látható (a Zuram hősiesen felvágta nekem, pedig nem is szereti ezeket a zöldségeket), vagy lehet reszelni (egy robotgép sokat segíthet ebben).Hozzávalók:½ kisebb karalábé1 kisebb cékla1 közepes sárgarépasó, bors, olívaolajesetleg egy kis ezer sziget öntetízlés szerint dió, vagy sajtA zöldségeket felaprítjuk, összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, olívaolajjal meglocsoljuk. Lehet hozzá más öntetet is készíteni, vagy esetleg egy kis feta jellegű sajtot, diót, közé morzsolni. Erős íz, csodás szín, (piros ujjak :).