Natúr csirkemell almacsatnival

  • 2016.08.29.
  • 4

Amikor a fűszer nem a húsra kerül, hanem a gyümölcsre.Elkészítési idő: 45 percHozzávalók: 6 adag3 db csirkemell filé2 db paprika2 fej vöröshagyma1 kg alma1 db chilipaprika1 db citrom leve2 ek étolaj3 ek kristálycukor4 ek balzsamecet1 kávéskanál őrölt gyömbér1 kávéskanál őrölt szegfűszeg4 ek vörösbor1 kávéskanál fahéj1 rúd vaníliafrissen őrölt borssóA paprikát és vöröshagymát apró kockára vágom. Az almát meghámozom kivágom a magházat, felkockázom és ráfacsarom a citrom levét, hogy ne barnuljon meg. A chilipaprikát apróra vágom.A vaníliarúdból kikaparom a magokat és belekeverem a vörösborba.Az olajban megpirítom a cukrot, majd hozzáadom paprikát, hagymát és megdinsztelem.Hozzáadom a chilipaprikát, gyömbért, szegfűszeget, balzsamecetet, elkeverem és 5 perc párolás után hozzáadom az almát.Megszórom fahéjjal, beleöntöm a boros vaníliát és ízlés szerint megsózom.Az egészet nagy lángon, állandó keverés mellett addig főzöm, amíg az alma elveszíti harsogó roppanósságát.A csirkemellet sütés előtt megszórom frissen őrölt borssal, megsózom és mindkét oldalán forró serpenyőben pirosra sütöm, majd kissé ferdén kis szeletekre vágom. tetszés szerinti körettel tálalom.