Szárnyas fűszerkeverék házilag

  • 2016.05.08.
  • 4

Bolti fűszerkeverékekkel több bajom is van, nagy részük aromát, ízfokozót, csomósodás gátlót és hasonló felesleges anyagokat tartalmaznak. Vannak keverékek, melyekben só is van, ezekben pácolni nem érdemes, mert kivonja a húsból a nedvességet, így sütéskor a hús könnyen kiszárad. Ha a fűszerkeveréket magunk állítjuk össze, mindezeket elkerülhetjük, ráadásul saját ízlésünk szerint használhatunk hozzávalókat, nem utolsó sorban olcsóbb. Sütés előtt pácolhatjuk a húsokat, olajat, balzsamecetet és a fenti fűszerkeveréket elkeverve a húst beleforgatva egy éjszakát, de minimum 4 órát pihentetjük. Ezt követően grillen, tárcsán, vagy sütőben megsütjük.Elkészítési idő: 10 percHozzávalók:1/2 ek koriander1/2 ek fekete bors2 ek őrölt pirospaprika, édes2 ek fokhagyma granulátum1 ek majoránna1 ek rozmaring1/2 ek cayennebors (elhagyható)1 ek borsikafű1/2 ek zsálya2 ek bazsalikom1 ek kakukkfű2 ek petrezselyem1 ek tárkonyAz elkészítése egyszerű, a szemes fűszereket kávédarálóval enyhén szemcsésre őrölöm, majd a többi hozzávalóval összekeverem és jól záródó üvegben, vagy fémdobozban sötét helyen tárolom.Olajjal, Worcester szósszal és balzsamecettel elkeverve pácolásra alkalmasCsirkecombok bepácolva