Provence-i fűszerkeverék házilag

  • 2016.04.23.
  • 9

Dél-Franciaország legjellegzetesebb ételízesítője a Provence-i fűszerkeverék. Természetesen meg lehet vásárolni készen, de ha magunk keverjük össze, az összetevőket és azok arányát, bizonyos határokon belül mi magunk választhatjuk meg. Az alábbi keverék tartalmazza azokat a meghatározó fűszereket, melyek legjobban jellemzik a Provence-i fűszerkeveréket. Az alább felsoroltakon kívül kerülhet még bele levendula, babérlevél, turbolya.Hozzávalók:2 ek oregano2 ek borsikafű2 ek rozmaring1 ek kakukkfű1 ek petrezselyem1 ek majoranna1 tk bazsalikom1 tk zsálya1 tk tárkony1 tk lestyán1 tk őrölt édesköményElkészítéséhez szárított, morzsolt fűszereket használok, amit egyszerűen összekeverek. Jól záródó üvegben, sötét helyen hónapokig eltartható.Sült vagy grillezett húsokhoz, grillezett és párolt zöldségekhez, kenyér ízesítéséhez, fokhagymás, tejszínes mártásokhoz és borral készült ételekhez is használható. Olajjal együtt húsok pácolására is alkalmas.