Almás hagymás csirkemáj

  • 2015.10.26.
  • 8

Elkészítési idő: 60 percHozzávalók: 6 fő 1 kg csirkemáj2 fej vöröshagyma1 fej lilahagyma2 ek olívaolaj5 dkg vaj1 kávéskanál zsálya, morzsolt1 dl balzsamecet2 db almaízlés szerint sóA csirkemájat megtisztítom és diónyi darabokra vágom.A vöröshagymát kockára, a lilahagymát félfőre vágom és az olajon megdinsztelem.Megszórom morzsolt zsályával, beleöntöm a balzsamecetet és beforralom.Ha elfőtte a levét, hozzáadom a májat és fedő alatt 10 percig párolom, néha óvatosan megkavarom.Közben meghámozom az almát, eltávolítom a magházat, centis kockára vágom és a májhoz adom.Beledobom a vajat, átforgatom az almával, ízlés szerint sózom és tálalom.Párolt rizs, sült krumpli, vagy puliszka illik hozzá.