Mézes cékla almával

  • 2015.09.27.
  • 4

Elkészítési idő: 50 percHozzávalók: 4 adag1 kg cékla2 db savanykás alma1 fej vöröshagyma3 ek cukor2 ek étolaj2 ek almaecet 6 %-os2 ek méz1 kávéskanál édesköményízlés szerint sóA céklát meghámozom és akkora darabokra vágom, hogy beférjen a darálóba és a nagy lyukú zöldségreszelő betéttel szálasra darálom.A cukrot megpirítom (karamellízálom), majd hozzáadom az olajat, és az apró kockára vágott vöröshagymát megdinsztelem rajta.Ezután ráteszem a céklát, ízesítem sóval, ecettel, édesköménnyel és mézzel, majd fedő alatt puhára párolom.Amikor már majdnem puha, fedő nélkül elfőzöm a levét és végül belekeverem az apró kockára vágott almát.Pár percig állandó keverés mellett pirítom. Az almát nem párolom puhára, elég ha átveszi a cékla piros színét.Elkészítése és felhasználása hasonló, mint a párolt káposztáé, sültek mellé kínálom.