Káposztás lecsó

  • 2015.08.16.
  • 7

Elkészítési idő: 40 percHozzávalók: 4 adag1/2 fej káposzta6 db paprika4 db paradicsom1 fej vöröshagyma1 gerezd fokhagyma2 ek sertészsír10 dkg füstölt szalonna20 dkg kolozsvári szalonnahegyes csípős paprikasóA káposztát és vöröshagymát szálasra, a paprikát karikára, paradicsomot cikkekre, a fokhagymát apróra, a szalonnákat pedig apró kockára vágom.Egy akkora edénybe, amibe minden belefér, kiolvasztom a füstölt szalonnát zsírját, szükség szerint adok hozzá sertészsírt, majd az összes felaprított hozzávalót beleszórom. Aki szereti csípősen, az hegyes erős paprikát is belekarikázhat.Megsózom és fedő alatt, eleinte gyakran kevergetve, puhára főzöm.Tarhonyával, vagy friss kenyérrel tálalom. Ínyencek tejfölt is tehetnek rá.

Címkék

Káposztás Lecsó