Fűszeres csirkefalatok görögdinnyehéj chutney-val

  • 2015.07.20.
  • 2

Elkészítési idő: 70 percHozzávalók: 6 adag2 db csirkemell filé0,5 dl olívaolaj2 kávéskanál fokhagymapor, vagy 3 gerezd zúzott fokhagyma2 kávéskanál grill fűszer keveréksóchutney-hoz:3 db paprika2 gerezd fokhagyma1 fej vöröshagyma1/2 görögdinnye héja2 db chilipaprika2 ek olívaolaj1 tk bazsalikom (szárított, morzsolt)1 tk borsikafű (szárított, morzsolt)0,5 dl balzsamecet10 ek kristálycukor1 tk sóA húst 2 centis kockára darabolom, a fűszereket elkeverem az olajban, beleforgatom a húst és hűtőbe teszem.A chutney-hoz a paprikát és vöröshagymát apró kockára vágom. A chilipaprikát apróra vágom, a fokhagymát összezúzom.A görögdinnye héjról eltávolítom a külső zöld héjat, a többit fél centis kockára aprítom.Az olívaolajon megpárolom a paprikát és a hagymát. Hozzáadom a dinnyehéj kockákat, chilipaprikát, bazsalikomot, borsikafüvet, balzsamecetet és a cukrot. Az egészet állandó keverés mellett erős lángon addig forralom, amíg meg nem puhul minden.Ha kész sózom, és félreteszem.A húst egy felforrósított serpenyőbe borítom és megpirítom, majd elkeverem a chutney-val és összeforralom.Kifőtt tésztával tálalom.