Rizses zöldséges csirkemáj

  • 2015.03.09.
  • 6

Elkészítési idő: 55 percHozzávalók: 4 adag50 dkg csirkemáj1 fej vöröshagyma1 szál sárgarépa30 dkg zöldborsó1 bögre rizs4 ek zsír (kacsa, liba)1 csokor petrezselyem zöld10 dkg reszelt sajt (elhagyható)ízlés szerint só, borsA zsír felén megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadom a zöldborsót és a felkockázott sárgarépát.Pár percig erős tűzön pirítom, majd hozzáadom a kis darabokra vágott csirkemájat, meghintem frissen őrölt borssal, felaprított petrezselyem zölddel és fehéredésig pirítom.Másik lábasban, a maradék zsíron megfuttatom a megmosott rizst. Ezután a rizshez adom a májas keveréket, és a 2 bögre forró vizet, majd kis lángon addig párolom még az összes vizet felvette. Ha a rizs megpuhult, belekeverem a reszelt sajtot és tálalom.