Tejszínes tárkonyos csirkeragu leves

  • 2015.02.09.
  • 9

Elkészítési idő: 120 percHozzávalók: 8 adag1 db csirkemellfilé2 szál sárgarépa2 szál fehérrépa30 dkg zöldborsó30 dkg gomba1 fej vöröshagyma3 gerezd fokhagyma2 ek zsír1 ek ételízesítő1 ek finomliszt1 kávéskanál pirospaprika1 pohár levestészta2 dl főzőtejszín1 ek tárkony1 db citrom leveA zsíron megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát.Ezután hozzáadom a felaprított répákat, a felszeletelt gombát, zöldborsót, sózom, és lefedve, még 10 percig párolom.A húst vékony csíkokra vágom, és a zöldségekkel együtt tovább párolom.Ezután megszórom őrölt borssal, ételízesítővel, pirospaprikával és finomliszttel.Két percig, állandó keverés mellett pirítom, majd felöntöm 2 l vízzel, elkeverem, és felforralom.Ha forr, beleszórom a levestésztát.Miután megfőtt a tészta, beleöntöm a tejszínt, a citromlevet és a tárkonyt.Ha megforrt, elzárom a tüzet alatta, és tálalom.