~ FEKETEERDŐ KUGLÓF ~

  • 2021.03.26.
  • 8


»HOZZÁVALÓK«- 25 dkg lágy margarin- 20 dkg cukor- 1 tasak vaníliás cukor- 5 tojás- 150 ml tejföl- 35 dkg liszt- 1 tasak sütőpor- 2 - 3 ek rum- 3 ek kakaópor- 1 ü meggybefőttMáz :
- 12 dkg porcukor- 3 ek kakaópor- 5 dkg margarin- kevés
forró vízA sütőt 170 °C - ra melegítjük, egy nagyobb kuglófformát alaposan kivajazunk és behintjük zsemlemorzsával.
A margarint a cukrokkal habosra keverjük, majd egyesével hozzádolgozzuk a tojásokat, ezután hozzáadjuk a tejfölt és a sütőporral vegyített lisztet. A masszát kétfelé osztjuk, az egyik részhez hozzákeverjük a kakóport és a rumot, a másikhoz a lecsepegtetett meggyet.A kétféle masszát felváltva belekanalazzuk a formába és kb 60 - 70 perc alatt - tűpróbáig sütjük. Ha a kuglóf megsült 5 percig a formában hagyjuk, majd rácsra borítva kihűtjük.
A mázhoz a vajat megolvasztjuk, hozzákeverjük a porcukrot és a kakaóport, majd annyi forró vizet öntünk hozzá, hogy jól kenhető masszát kapjunk. A mázzal bekenjük a kuglófot és hagyjuk rajta megszáradni.

Címkék

Meggy Kuglóf