~ PAPRIKAKRÉMES SAJTOS CSIGA ~

  • 2021.02.11.
  • 6


»HOZZÁVALÓK«Tészta :- 40 dkg liszt- 2 dkg friss élesztő- 1 tk só- 30 ml étolaj + a kenéshez- 1 tojás- 1 kk cukor- langyos tej ( kb 2 , 5 dl )Töltelék :- 20 dkg tömlős natur sajtkrém- 10 dkg reszelt sajt- 1 ek csemege paprikakrémA tésztához az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a felfutott élesztőt, a tojást és a tejet majd ruganyos, lágy tásztává dagasztjuk. Letakarva a duplájára kelesztjük.A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük.A megkelt tésztát kb 35 * 40 cm - es nagyságúra kinyújtjuk, megkenjük a paprikás sajttal és feltekerjük. A rudat 3 - 4 cm
vastágságú szeletekre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. ( vagy kerek ill. szív kapcsos formába ) A csigák tetét és az oldalát megkenjük olajjal és kb 30 perc kelesztés után 180 °C - ra melegített sütőben szép pirosra sütjük. A sütés utolsó 5 percében mindegyik csiga közepére nyomunk egy kevés paprikakrémet és készre sütjük.