~ MEGGYES TEJBERIZSTORTA ~

  • 2021.02.06.
  • 1


»HOZZÁVALÓK«Piskóta :- 3 tojás- 3 ek cukor- 2 ek liszt- 2 ek kakaópor- csipet sóKrém :
- 15 dkg kerek szemű rizs- kb 6 - 7 dl tej- 1 tasak vaníliás cukor- 3 - 4 ek cukor - vagy ízlés szerint- 1 , 5 dl tejszín- 7 , 5
g étk. zselatin
Meggyes réteg :- 1 ü meggybefőtt
- 1 tasak vaníliás pudingpor- ízlés szerint őrölt fahéj ( elhagyható )- kb 3 ek cukor
- 7 , 5 g étk. zselatinA piskótához a sütőt 200 °C ra melegítjük, egy 22 cm - es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt vágunk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a sóval és a cukorral habbá verjük, majd egyesével hozzákeverjük a tojássárgáját és hozzászitáljuk a kakaós lisztet. A masszát a formába simítjuk és kb 15 perc alatt - tűpróbáig sütjük.
A krémhez a rizst jól átmossuk és beleszórjuk a cukros tejbe, majd alacsony lángon állandó keverés mellett puhára főzzük. A kevés vízben megduzzasztott zselatint micróban folyósra melegítjük és hozzákeverjük a rizshez. A tejszínt habbá verjük majd összeforgatjuk a kihűlt rizzsel.

A piskótát visszahelyezzük a formába, rásimítjuk a habos rizst, majd hűtőbe tesszük.
A meggybefőttet leszűrjük, a meggylét kiegészítjük annyi vízzel, hogy 4 dl
- t kapjunk és megfőzzük benne a pudingot, ízesítjük, végül hozzákeverjük a meggyet és a vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatint. Ha a puding langyosra hűlt ráöntjük a rizsre és hűtőben egy éjszakán át dermesztjük.

Címkék

Torta Rizs Meggy