~ JOGHURTOS TEKERCS ~

  • 2021.02.22.
  • 9


»HOZZÁVALÓK«- 50 dkg liszt- 2 dkg friss élesztő- 1 / 2 ek só- 1 tk cukor- 150 ml langyos görög joghurt- 1 tojássárgája- 5 dkg olvasztott vaj- kb 2 dl langyos tejtovábbá :- 1 tojásfehérje, víz, szezámmag- durva szemű sóAz élsztőt 1 dl tej és a cukor keverékében felfuttatjuk. A lisztben elvegyítjük a sót, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojássárgáját, a joghurtot, a vajat, a tejet és az egészet közepesen lágy tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.A tésztát kb 30 * 40 cm - es nagyságúra kinyújtjuk és egy pizzavágóval a rövidebbik oldala mentén 2 , 5 cm - es csíkokra vágjuk. A tésztacsíkokat lekenjük a habbá vert tojásfehérjével és egyenként feltekergetjük.
A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, lekenjük a tetejüket vízzel, megszórjuk sóval és szezámmaggal, majd 30 perc kelesztés után 180 °C - ra melegített sütőben, aranybarnára sütjük.