~ GESZTENYÉS TEJSZÍNES KOCKA ~

  • 2021.02.21.
  • 4


»HOZZÁVALÓK«Piskóta :- 2 x 3 db tojás- 2 x 6 dkg cukor- 2 x 7 dkg liszt- 2 x 6 g sütőpor- 2 x 10 dkg gesztenyemasszaKrém :- 3
dl tej- 1 tasak vaníliás pudingpor- 3 ek cukor- 25 dkg gesztenyemassza- 2 dl tejszín- 1 ek rum
tetejére :
- 2 dl tejszín- 1 tasak habfixáló- 5 dkg gesztenyemasszaA sütőt 180 °C - ra melegítjük, egy 20 * 30 cm - es nagyságú tepsibe sütőpapírt feltetünk. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a sárgáját, ezután hozzáforgatjuk a sütőporos lisztet és a nagylyukú reszelőn lereszelt gesztenyét. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 12 perc alatt megsütjük. Így sütünk még egy lapot.A krémhez megfőzzük a tejben a pudingot, még melegen hozzákeverjük a cukrot és kihűtjük. A kihűlt pudinghoz hozzáadjuk a villával összetört gesztenyét, a rumot és sima krémm keverjük. A tejszínt habbá verjük, majd összeforgatjuk a gesztenyés krémmel. A krém 3 / 4 - ed részével betöltjük a lapokat, a maradékot a piskóta tetejére kenjük.
A tetejére a tejszínt a fixálóval habbá verjük, majd tetszőlegesen kidíszítjük a sütemény tetejét, megszórjuk
reszelt gesztenyemasszával és
3 - 4 óra hűtés után kockákra vágva kínáljuk.

Címkék

Tejszín Gesztenye