~ MANDARINOS VANÍLIAPUDING ~

  • 2020.12.05.
  • 4


»HOZZÁVALÓK«Mandarinos rész :- 5 dl mandarinlé ( kb 15 db mandarin )- 1 - 2 mandarin reszelt héja- 3 ek cukor- 55 g kukoricakeményítőVaníliás rész :- 2 dl tejszín- 3 dl tej
- 3 ek cukor- 1 vaníliarúd kikapart magjai vagy 1 tk vanílipaszta- 55 g kukoricakeményítőMindkét rész hozzávalóit külön - külön egy lábasba tesszük és simára keverjük benne a keményítőt, majd alacsony lángon állandó keverés mellet, mindkét részt addig keverjük amíg be nem sűrűsödik.Ezután a pudingokat egy szilikon vagy teflonos kuglófformába felváltva belekanalzzuk ( egy sor vaníliás, egy sor mandarinos puding és így tovább, amíg el nem fogy
) Párszor a formát az asztalhoz ütegetjük, majd folpackkal letakarjuk és pár órán át - de legjobb egy éjszaka - hűtőben dermesztjük.
A forma szélénél egy késsel fellazítjuk a pudingot, majd a formát egy tányérra borítjuk és kicsúsztatjuk belőle a pudingot. Tetszés szerint díszítjük.