~ CUKORMÁZAS , JOGHURTOS NARANCSOS KUGLÓF ~

  • 2020.12.02.
  • 6


»HOZZÁVALÓK«- 25 dkg lágy vaj / margarin- 20 dkg porcukor- 1 tasak vaníliás cukor- 4 tojás- 1 tojássárgája- 2 dl natúr joghurt- 1 narancs reszelt héja- 1 tasak sütőpor- 35 dkg liszt- 3 - 4 ek mazsola- 4 ek
narancslekvártetejére :- 1 tojásfehérje- kb 18 - 20 dkg porcukor- 1 / 2
citrom leve- filézett narancs, dekorcukorkaA sütőt 175 °C - ra előmelegítjük egy közepes kuglófformát kivajazunk és behintjük liszttel.
A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzádolgozzuk a tojásokat, ezután hozzáadjuk a narancs héját, a mazsolát, a lekvárt és a sütőporral vegyített lisztet. Az egészet sima masszává keverjük és formába simítjukKb 50 - 60 perc alatt - tűpróbáig sütjük. ( ha nagyon sülne a teteje, alufóliával letakarjuk ) Ha a kuglóf megsült egy rácsra téve hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk a formából.
A mázhoz a tojásfehérjét félig felverjük, majd 2 - 3 részletben hozzászórjuk a porcukrot és sűrű habbá keverjük, majd beleforgatjuk a citrom levét. Az elkészült cukormázat a kuglóf tetejére kenjük, majd színes szórócukorkával megszórva és narancs darabokkal díszítjük.