~ ZSÁLYÁS BRANDYS MÁJPÁSTÉTOM ~

  • 2020.09.22.
  • 1


»HOZZÁVALÓK«- 50 dkg csirkemáj- 10 dkg vaj- 6 db zsályalevél- 2 gerezd fokhagyma- 50 ml brandy- só, borsA májról eltávolítjuk a hártyát és az erezetet, majd egy papírtörlővel leszárítjuk. Ezután egy serpenyőbe felforrósítjuk a vaj felét, beledobjuk a zsályaleveleket, a fokhagymát és enyhén megpirítjuk, majd hozzáadjuk a májat is. Kb 5 perc után hozzáöntjük a brandyt, és jól átpirítjuk a máj mindkét oldalát.
( Akkor van kész a máj, ha enyhén megnyomjuk és barna lé folyik már ki belőle )
Végük hozzáadjuk a maradék vajat.
Hagyjuk az egészet langyosra hűlni, majd egy turmixgéppel krémesre turmixoljuk, végül ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd jól záródó üvegben hűtőben tároljuk.