~ SZALONNÁS BABOS SPAGETTI ~

  • 2020.09.28.
  • 3


»HOZZÁVALÓK«- 30 dkg húsos szalonna ( kolozsvári )- 1 paradicsomos babkonzerv- 1 gerezd fokhagyma- só, bors- petrezselyem- 35 dkg spagetti tésztaA spagettit enyhén sós vízben kifőzzük, majd a főzővízből kb 1 dl - t félreteszünk a többit leszűrjük.Amíg fő a tészta, a szalonnát felkockázzuk és egy serpenyőben a zsírjára sütjük, ezután hozzáadjuk a babkonzervet, ( levével együtt ) a finomra vágott petrezselymet, a zúzott fokhagymát
és a féretett főzővizet. Addig forraljuk, amíg egy kicsit besűrűsödik, közben sózzuk ( csak finoman, mert a szalonna is sós ) és borsozzuk, majd a kifőtt tésztáva azonnal fogyasztjuk.