~ SONKÁS PARIKÁS RÖSZTI ~

  • 2020.09.12.
  • 5

»HOZZÁVALÓK«- 70 dkg burgonya- 20 dkg sonka ( pl uzsonna sonka )- 1 kisebb kaliforniai paprika- 1 fej vöröshagyma- 2 - 3 gerezd fokhagyma- 2 tojás- 1 csokor petrezselyem- kb 4 ek liszt- só, bors- olaj - a sütéshezA megpucolt burgonyát nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd kinyomkodjuk a levétől és egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a kisebb kockákra vágott sonkát és paprikát, a felaprított petrezselymet, a tojást, a zúzott fokhagymát és annyi lisztet, hogy összeálljon a massza.
Ezután ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd 20 percig pihentetjük. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd a masszából 1 - 1 púpozott evőkanállal teszünk bele és a kanál hátával kör alakúra lapítjuk. A rösztik mindkét oldalát aranybarnára sütjük.