~ SACHER TORTA POHÁRBAN ~

  • 2020.09.04.
  • 5

»HOZZÁVALÓK« - 4 - 5 személyreTészta :- 3 tojás- 5 dkg cukor- 7, 5 dkg vaj- 7, 5
dkg étcsokoládé- 5 dkg darált mandula- 5 dkg liszt- csipetnyi sócsokimáz :- 10 dkg étcsokoládé- 3 dkg vajtovábbá :- kb 25 - 30 dkg sárgabarack vagy házi baracklekvár- kb 4 - 5 ek cukorA kimagozott és feldarabolt barackot a cukorral együtt egy lábasba tesszük és addig főzzük amig a barack összenem esik.
A tésztához, a sütőt 180 °C-
ra melegítjük, egy 25 * 25 cm - es tepsi aljába sütőpapírt fektetünk. A vajat a csokoládéval összeolvasztjuk, a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből a sóval habot verünk. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzácsurgatjuk a vajas csokoládét és hozzákeverjük a mandulával vegyített lisztet. A masszát összeforgatjuk a tojáshabbal és a tepsibe simítjuk, majd tűpróbáig sütjük. ( kb 20 perc )A kihűlt tésztát kisebb darabokra vágva poharakba rendezzük, rákanalazunk a barackból, ismét tészta és barack. Így rétegezünk, amíg a hozzávalók elnem fogynak.
A csokoládét összeolvasztjuk a vajjal és a desszert tetejére csurgatjuk.

Címkék

Desszert Barack