~ PAPRIKÁS SERTÉSSZŰZRAGU ~

  • 2020.09.07.
  • 9

»HOZZÁVALÓK«- 2 db sertésszűz
- 1 fej fokhagyma- 1 - 1db sárga, zöld és piros kaliforniai paprika- 8 - 10 db koktélparadicsom- só, bors- 1 - 2 szál friss rozmaring- 1 ek sertészsírA húst lehártyázzuk, majd csíkokra vagy kockákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk és egy serpenyőben a zsíron kb 8 percig
pirítjuk, ezután
hozzáadjuk a feldarabolt fokhagymát, a felaprított rozmaringot és további 2 - 3 percig pirítjuk.
A kicsumázott paprikákat vékony csíkokra vágjuk és egy nagyobb serpenyőben, kevés olajon
roppanósra sütjük, majd hozzádobjuk a félbevágott paradicsomot és az előzőleg megpirított húst. Pár perc alatt az egészet jól átpirítjuk és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Steak burgonyával kínáljuk.