~ CREMA CATALANA ~

  • 2020.09.06.
  • 2

»HOZZÁVALÓK« - 4 adagKrém :- 5 dl tej- 2 db fahéjrúd- 1 citrom reszelt héja- 8 dkg cukor- 3 tojássárgája- 1 ek kukoricakeményítő- 1 kk vaníliakivonatkaramellhez :- 10 dkg cukortetejére :- 4 ek cukorA karamellhez a cukrot egy lábasba szórjuk és borostyánszínűre karamellizáljuk, majd az előkészített hőálló poharak / tálkák aljába öntjük.
A tejet a citromhéjjal, vaníliával és a fahéjjal felforraljuk. A tojássárgáját a cukorral és a keményítővel simára keverjük, majd állandó keverés mellett, a tűzről levett tejhez öntjük. Az egészet visszatesszük a tűzre és alacsony lángon pár perc alatt sűrű krémmé főzzük.
A krémet eloszlatjuk a karamell tetején és kihűtjük.
Kínálás előtt a krém tetejét megszórjuk 1 - 1 ek finom kristálycukorral és egy szakácsfáklyával karamellizáljuk . ( fáklya hiányában, a tálkákat a sütőbe helyezzük és grill fokozaton rákaramellizáljuk a cukrot )