~ MANDULÁS EPRES - CSOKIS SÜTEMÉNY ~

  • 2020.06.03.
  • 8

»HOZZÁVALÓK«- 2 tojás- 10 dkg barnacukor- 1 tk vaníliakivonat- 10 dkg lágy vaj- 1 citrom reszelt héja- 5 dkg darált mandula ( héjas )- 25 dkg liszt- 1 tasak sütőpor- 1 dl mandulatej- 25 dkg eper- 10 dkg étcsokoládé- 2 ek baracklekvár - a kenéshez- mandulalap - a szóráshoz
A sütőt 170 °C - ra előmelegítjük, az epret és a csokoládét feldaraboljuk. A tojást habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vajat, a vaníliát, a citromhéjat, a tejet, a sütőporral vegyített lisztet és a mandulát.
Ezután hozzáforgatjuk a csokoládét és az epret. A masszát egy sütőpapírral bélelt kb 13 * 28 cm - es formába simítjuk, majd kb 60 percig - tűpróbáig sütjük. A sütőből kivéve egy ecsettel megkenjük lekvárral, megszórjuk mandulával és rácsra téve kihűtjük.