~ KRÉMES POLENTA GOMBÁS RAGUVAL ~

  • 2020.06.09.
  • 7

»HOZZÁVALÓK«- 12 dkg kukoricadara- kb 2 dl forró tej- 4 dl víz- 1 kk só- 1 ek vaj- 3 ek parmezángombaragu :- 50 dkg csiperke- 1 marék aszalt vargánya- 1 nagy fej vöröshagyma- ízlés szerint só, bors, kakukkfűEgy fazékban a vizet a sóval felforraljuk, majd beleszórjuk a darát és alacsony lángon, párszor megkeverve megfőzzük. Ha a dara megfőtt, hozákeverjük a vajat, a parmezánt és a tejjel beállítjuk a krémességét.A karikára vágott hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, ezután hozzáadjuk a feszeletelt
gombát és az előzőleg beáztatatott és kinyomkodott vargányát, jól átpirítjuk, ízesítjük és puhára főzzük. Közben pótoljuk az elpárolgott vizet.
A polentát tányérba szedjük, ráhalmozzuk a gombaragut és megszórjuk kakukkfűvel.