~ CSERESZNYÉS PITE ~

  • 2020.06.18.
  • 2

»HOZZÁVALÓK«Tészta :- 25 dkg liszt- 5 dkg darált mandula- 15 dkg hideg vaj / margarin- 7 dkg porcukor- 1 tasak vaníliás cukor- 1 kk sütőpor- 1 tojássárgája- 1 - 2 ek tejföl- csipetnyi sótöltelék :
- 1 kg cseresznye- kb 25 dkg cukor- 1 / 2 citrom leve
- 3 / 4
tasak 3 : 1 zselésítőtetejére :- kb 15 szem magozott cseresznye, cukorA tésztához a száraz hozzávalókat összevegyítjük, majd elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojássárgáját, a tejfölt és az egészet összegúrjuk. A tésztát folpackba csomagolva hűtőbe tesszük.A kimagozott cseresznyét a cukorral, a citromlével kb 1 órán át főzzük, majd egy botmixerrel pürésítjük és hozzákeverjük a zselésítőt.
A sütőt 180 °C - ra melegítjük. A tészta háromnegyedével kibélelünk egy 22 cm - es kivehető aljú piteformát, az alját villával megszurkáljuk és rákenjük a kihűlt csereszenyelekvárt. A maradék tésztából rudakat sodrunk és berácsozzuk vele a pitét. Kb 35 - 40 percig sütjük. Kb félidőben a rácsok közé egy - egy csersznyeszemet teszünk, megszórjuk kevé cukorral és készre sütjük.