~ CSERESZNYÉS KAKAÓS KOCKA ~

  • 2020.06.10.
  • 2

»HOZZÁVALÓK«- 2 tojás- 15 dkg cukor- 1 tasak vaníliás cukor- 15 dkg lágy vaj / margarin- 22 dkg tejföl- 3 dkg kakaópor- 20 dkg liszt- csipet só- 50 dkg cseresznyeA cseresznyét kimagozzuk, a sütőt 180 °C - ra melegítjük, egy kb 20
* 30 cm - es tepsit sütőpapírral bélelünk.
A tojást habosra keverjük a cukrokkal, a sóval és a vajjal, majd hozzákeverjük a tejfölt és a kakaóval vegyített liszet. A masszát a tepsibe simítjuk, a tetején eloszlatjuk a cseresznyét - kissé belenyomkodva a masszába és légkeveréssel kb 30 - 35 perc alatt - tűpróbáig sütjük.
A süteményt a tepsiben kihűtjük, majd felkockázva, porcukorral megszórva tálaljuk.

Címkék

Kakaó Cseresznye