~ CITROMOS SPENÓTOS GOMBÁS GNOCCHI ~

  • 2020.06.11.
  • 1

»HOZZÁVALÓK«- 20 dkg fagyos spenót- 1 doboz gombakonzerv ( szeletelt )- 1 citrom- 1 kis fej vöröshagyma- 1 - 2 gerezd fokhagyma- 2 dl tejszín- 1 kg kész gnocchi- só, borsA gnocchit enyhén sós vízben kifőzzük. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd megdinszteljük rajta a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a levétől lecsepegtetett gombakonzervet és jól átpirítjuk.
Egy másik serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a fagyos spenótot és addig főzzük amíg a leve elpárolog, ezután hozzáöntjük a tejszínt és egy botmixerrel pürésítjük.Végül hozzákeverjük a gombát, a citrom levét és héját, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk pár perc alatt összeforraljuk, majd összeforgatjuk a kifőtt gnocchival.