~ TÖNKÖLYBÚZALEVES ~

  • 2020.05.29.
  • 1

»HOZZÁVALÓK«- 15 dkg tönkölybúza- 1 - 2 szál répa- 1 fehérrépa- 1 db zellerszár- pár db koktélparadicsom- 1 fej hagyma- só, bors, 1 zöldségleves kocka- 2 ek sűrített paradicsom- aprított petrezselyemA tönkölybúzát jól átmossuk és 2 - 3 órán át hideg vízben áztatjuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, a főzővizét pedig felfogjuk és félretesszük.A finomra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott zöldségeket és jól átpirítjuk Ezután felöntjük a búza főzővizével, hozzáadjuk a leveskockát, sózzuk, borsozzuk és a zöldséget roppanósra főzzük - közben pótoljuk az elpárolgott vizet.
Végül hozzáadjuk a búzát a félbevágott paradicsomot, a petrezselymet és alacsony lángon még kb 10 percig főzzük.