~ SAJTOS CUKKINIS RIZSFELFÚJT ~

  • 2020.05.26.
  • 1

»HOZZÁVALÓK«- 20 dkg rizs- 15 dkg reszelt sajt ( bármilyen lehet )- 10 dkg feta- 4 tojás- 1 vöröshagyma- 1 nagyobb cukkini ( kb 30 dkg )- 1 zöldségleves kocka- só, bors, petrezselyemA finomra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a megmosott rizst és üvegesre pirítjuk, ezután felöntjük kb 3 - 4 dl vízzel, hozzáadjuk a leveskockát és majdnem puhára főzzük.
A cukkinit nagylyukú reszelőn lereszeljük, enyhén sózzuk, majd 15 percig állni hagyjuk. Ha a rizs megpuhult langyosra hűtjük, hozzákeverjük a levétől kinyomkodott cukkinit. A tojásokat felhabosítjuk, hozzákeverjük a morzsolt fetát, a sajtot, a petrezselymet, majd ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal és összekeverjük a cukkinis rizzsel. A keveréket egy kivajazott hőálló tálba simítjuk
( kb 25 * 16 cm ) és 180 °C - on szép pirosra sütjük ( kb 40 perc )A langyosra hűlt felfújtat kockákra vágva, fetasajttal és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Címkék

Sajt Cukkini Rizs