~ NARANCSPUDINGOS PALACSINTA ~

  • 2020.05.12.
  • 0

»HOZZÁVALÓK«Palacsintatészta :- 20 dkg liszt- 1 tojás- 1 / 2 ek cukor- csipetnyi só- 50 ml étolaj- 2 dl tej- kb 2 dl
szódavízTöltelék :- 2 , 5 dl friss narancslé ( 3 - 4 narancsból nyert )- 1 narancs reszelt héja- 2 dl tejszín
- 1 tasak Gála pudingporA tésztához simára keverjük a hozzávalókat annyi szódavízzel, hogy a megfelelő állagot kapjuk, majd hűtőben legalább 30 percig pinentetjük.A töltelékhez a narancsot kifacsarjuk, összekeverjük 1 dl tejszínnel, hozzáadjuk a narancshéjat, a pudingport és elektromos habverővel kb 4 percig verjük. A maradék tejszínt habbá verjük.
A palacsintaserpenyőt felforrósítjuk és pici olajon kisütjük a palacsintákat. Hagyjuk langyosra hűlni, majd 1 - 1 ek pudingot elkenünk rajta, feltekerjük és tejszínhabbal, gyümölccsel kínáljuk.