~ MEGGYES CSOKIS KIFLI ~

  • 2020.05.25.
  • 9

»HOZZÁVALÓK«Tészta :
- 45 dkg liszt- 25 g friss élesztő- 1 kk só- 5 dkg porcukor- 50 ml étolaj- 1 tojás + 1 a kenéshez- kb 2 dl langyos tejtöltelék :- kb 20 dkg meggylekvár ( legjobb a házi )-
fél tábla étcsokoládé- 1 ek kakaópor- 1 - 2 ek porcukorA tésztához az élesztőt 1 kk cukor és 1 dl langyos tej keverékében felfuttatjuk. A liszet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a porcukrot, a felfutott élesztőt, a tojást, az olajat, a tejet, majd ruganyos tésztává dagasztjuk.A lekvárt egy lábasban felmelegítjük, beletördeljük a csokoládét és hagyjuk hogy a csokoládé teljesen feloldódjon, majd hozzákeverjük a kakaóport és ha szükséges még cukrot.
A megkelt tésztát kétfelé osztjuk, majd mindkettőt kb 2 - 3 mm . es nagyságú körré nyújtjuk. Az egyik tésztalapot megkenjük a langyosre hűlt csokis lekvárral, majd ráborítjuk a másik tésztalapot. Egy pizzavágóval 16 cikkre vágjuk, majd a feltekergetjük.A kifliket sütőpapírral bélelt tepibe rakjuk, a tetejüket lekenjük felvert tojással és 20 percig kelesztjük. Előmelegített 180 °C - os sütőben szép pirosra sütjük.