~ KARAMELLÁS FLAN DESSZERT ~

  • 2020.05.01.
  • 8

»HOZZÁVALÓK«Karamell :- 10 dkg cukor, 30 ml vízKakaós tészta :- 2 tojás- 15 dkg cukor- 12 dkg lágy vaj- 80 ml natúr joghurt- 1 / 2 tasak sütőpor- 13 dkg liszt- 2 dkg kakaóporFlan :- 4 tojás- 1 tubus sűrített tej ( 170 g )- 1 tasak vaníliás cukor- 3 dl tejszín ( 30 % - os )A karamellhez a cukrot aranybarnára karamellizáljuk, majd óvatosan hozzáöntjük a vizet, majd megvárjuk amíg a karamell visszaolvad és egy kb 28 * 15 cm - es kerámia sütőtál aljába öntjük.A sütőt 180 °C - ra melegítjük. A tésztához a tojást habosra keverjük a cukorral és a vajjal, majd hozzákeverjük a joghurtot és a sütőporral vegyített kakaós lisztet. A masszát egyenletesen a karamellre simítjuk.A flanhoz a tojást a sűrített tejjel, vaníliával és a tejszínnel simára keverjük és a kakaós masszára öntjük. A sütőtálat alufóliával letakarjuk és egy nagyobb tepsibe helyezzük, majd annyi forró vizet öntünk bele, hogy a sütőtálat félig ellepje. 50 percig sütjük, ezután eltávolítjuk a fóliát és a hőfokot 190 °C - ra véve, további 15 percig sütjük.
A megsült süteményt 30 percig a tepsiben hagyjuk, majd egy tálcára borítjuk és tetszés szerint felszeleteljük.Forrás : YouTube