~ GLUTÉNMENTES JOGHURT CAKE ~

  • 2020.05.02.
  • 4

»HOZZÁVALÓK«- 4 tojás- 7 dkg cukor- 1 tk vaníliaaroma- 350 g görög joghurt- 5 dkg étk. keményítő ( Haas )- 1 tk sütőpor ( Haas )
- csipet sóA sütőt 180 °C - ra előmelegítjük, egy 22 * 22 cm - es tepsit kibélelünk sütőpapírral.A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a sóval habbá verjük, a sárgákat fehéredésig keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a joghurtot, a sütőporral vegyített keményítőt és a fehérjehabot. A masszát a tepsibe simítjuk és aranybarnára - tűpróbáig - sütjük.
Kínálhatjuk porcukorral meghintve vagy friss gyümülccsel, pikáns lekvárral.