~ FETÁS PARADICSOMOS CERUZABAB ~

  • 2020.05.17.
  • 6

»HOZZÁVALÓK«- 450 g ceruzabab ( fagyos )- 30 dkg koktélparadicsom- 3 gerezd fokhagyma- 3 ek olívaolaj- só, bors- kb 15 - 20 dkg fetasajt- 1 / 1 citrom leve- 1 kk cukorEgy fazékban vizet forralunk, hozzáadjuk a cukrot, a citromlevet, majd enyhén sózzuk és beledobjuk a babot. Pár perc alatt roppanósra főzzük, majd rögtön jeges vízbe szedjük.
Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk beletesszük a megpucolt fokhagymát és pár percig pirítjuk, ezután hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot és addig sütjük amíg a szemek összenem esnek. Hozzátesszük a lecsepegtetett babot, átforgatjuk, hogy mindenhol bevonja a paradicsomos olaj, végül hozzáákeverjük a kockára vágott fetasajtot. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Önmagában is laktató saláta, de köretként kínálhatjuk sült vagy vagdalt húsok mellé.
Cucina moderna