~ BODZAZSELÉS PANNA COTTA ~

  • 2020.05.27.
  • 1

»HOZZÁVALÓK«Panna cotta :- 2 , 5 dl tej ( 3 , 5 % - os
- 2 , 5 dl tejszín ( 30 % - os )- 1 vaníliarúd kikapart magjai- 2 ek cukor- 8 g étk. zselatin- 50 ml vízBodzazselé- 5 dl házi bodzaszörp- 8 g étk. zselatin- 50 ml vízA panna cottához a zselatint elkeverjük a vízzel és hagyjuk megduzzadni. A tejet a tejszínnel, a cukorral, a vaníliamagokkal, vaníliahéjjal felforraljuk, majd a tűzről levéve vegyük ki a vaníliarudat, adjuk
hozzá a megduzzadt zselatint és keverjük addig amíg a teljesen fel nem oldódik.
Amikor már a tejpuding langyosra hűlt beleöntjük az előkészített poharakba és hűtőbe tesszük dermedni .A bodzazseléhez a zselatint szintén megduzzasztjuk a vízben, majd a felmelegített bodzaszörphöz keverjük. A langyosra hűlt zselét a tejpudingra öntjük és hűtőben dermesztjük.