~ TIRAMISU CROSTATA ~

  • 2020.04.20.
  • 7

»HOZZÁVALÓK«Tészta :- 2 tojás- 10 dkg cukor- 50 ml étolaj- 50 ml tej- 20 dkg liszt- 1 tk sütőporkrém :- 2 tojássárgája- 4 ek cukor- 2 ek amarettó likőr- 25 dkg mascarpone- 1 dl tejszín- 1 adag eszpresszó- kakaópor - a szóráshozA sütőt 180 °C - ra előmelegítjük, egy gyümölcstortaformát alaposan kivajazunk és behintjük liszttel.
A tésztához a tojást, a cukrot, a tejet és az olajat egy tálban kézi habverővel jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral vegyített lisztet és a masszát a formába simítjuk. kb 20 perc alatt - tűpróbáig sütjük.A krémhez a tojássárgáját a cukorral és a likőrrel gőz felett egy kézi habverővel addig keverjük, amíg a krém a duplájára nem nő, ezután a kihűlt krémet összekeverjük a krémsajttal és a habbá vert tejszínnel.
A kihűlt tésztát meglocsoljuk kávéval, a krémet pedig sima csővel ellátott habzsákba szedjük és habrózsákat nyomunk a tetejére. Kakaóporral megszórjuk és kínálásig hűtőben tartjuk.