~ HÚSVÉTI FÉSZEKTORTA ~

  • 2020.04.12.
  • 1

Kellemes Húsvéti Ünnepeket !
»HOZZÁVALÓK«Piskóta :- 4 tojás,
18 dkg cukor,
18 dkg liszt
- 70 ml forró víz,
25 g kakaópor,
1 kk sütőpor- csipetnyi sóTöltelék :- 3 dl tej,
1 tasak vaníliás pudingpor, 18
porcukor- 20 dkg lágy vaj,
1 ü meggybefőtt,
1 dl meggylé,
3 ek cukor- 1 ek kakaópor,
1 - 2 ek rumaromaTojás :- piskótamorzsa,
5 dkg kekszmorzsa-10 dkg vaj,
10 dkg porcukor,

2 ek rumaroma- 1 ek baracklekvár, tej - szükség esetén, színes dekorcukorFészek :- 15 dkg pillecukor, 3 dkg kakaóporA piskótához a sütőt 180 °C - ra melegítjük, egy 22 cm - es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt vágunk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a sóval és a fele cukorral habbá verjük. A tojássárgáját a maradék cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a vizet és sütőporral vegyített kakaós lisztet. A masszát a fehérjehabbal óvatosan összeforgatjuk és a formába szedjük, ezután kb 30 - 35 percig - tűpróbáig sütjük.
Ha a piskóta megsült rácsra borítva kihűtjük és lapjában 3 részre vágjuk. A felső részből kivágunk egy kb 3 cm - es karimát a többi piskótát pedig összemorzsoljuk.
A tojásokhoz a vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kekszet, a piskótamorzsát, a az aromát, a lekvárt és jól összegyúrjuk. A masszából 7 db tojást formázunk, dekorcukorba hempergetjük és hűtőbe tesszük.A meggyet alaposan lecsepegtetjük, a meggylét a cukorral szirupos állagúra forraljuk. A tejben megfőzzük a pudingot. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd tovább habosítva hozzáadjuk a kihűlt pudingot.
A krém 1 / 3 - ához hozzákeverjük a kakaót és az aromát.
Az első piskótalapot megkenjük a meggysziruppal, elsimítjuk rajta a sárgakrém felét, majd kirakjuk meggyel, ezután ráhelyezzük a második lapot, megkenjük meggysziruppal és rákenjük a maradék krémet, végül ráhelyezzük a piskótakarimát. Mélyhűtőben kb 30 percig dermesztjük, ezután a kakaós - rumos krémmel körbekenjük a torta oldalát és a tetejét.
A pillecukrot kakaóporral együtt
egy tálba tesszük és mikróban folyós állagúra melegítjük, alaposan összekeverjük ( nyúlós massza lesz ) majd a masszából csípünk egy keveset, kihúzzuk az ujjunkkal, körbetekergetjük a tortán és
teszés szerint kialakítjuk ezáltal a fészket.
A tojáskat elrendezzük a torta tetején és kínálásig hűtőben tartjuk. * Másnapra lesz szépen szeletelhető !

Címkék

Torta Meggy Húsvét