~ FEHÉRBOROS ZÖLDSÉGES SERTÉSSZŰZÉRME ~

  • 2020.04.21.
  • 0

»HOZZÁVALÓK«- kb 50 dkg sertésszűz- 1 közepes szál répa- 10 dkg zeller ( pucolt mennyiség )- 1 közepes fej hagyma- 1 dl fehérbor ( száraz )- 20 dkg mirelit borsó- liszt- só, borsA borsót roppanósra pároljuk. A húst lehártyázzuk és kb két ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd egy húsklopfolóval kilapítjuk. Ezután sózzuk, borsozzuk és lisztebe forgatjuk , majd kevés felhevített olajon mindkét oldalát megpirítjuk. A hagymát, a zellert, a megpucolt répát egy késes aprítóval morzsásra aprítjuk, majd egy nagyobb serpenyőnben kevés olajon átpirítjuk.
A hússzeleteket ráhelyezzük a pirított zöldségekre, ráöntjük a bort, a borsót és pár perc alatt az egészet összeforraljuk.
Hasábburgonyával, rizzsel, salátával fogyaszthatjuk.