~ MÉZES OROSZKRÉMSZELET ~

  • 2020.03.19.
  • 7

»HOZZÁVALÓK«Tészta :- 3 tojás- 12 dkg cukor- 5 dkg lágy vaj- 4 ek méz- 12 dkg liszt- 1 ek kakaópor- 1 / 2 tasak sütőpor- 3 ek tejKrém :- 1 tasak Dr. Oetker oroszkrém pudingpor tortához ( 78 g )- 7 dl tej- 12 dkg cukor- 20 dkg lágy vajmeggyszirup :- 1 , 5 dl meggylé- 4 ek cukortovábbá :- meggybefőtt, étcsokoládéforgácsA tésztához a sütőt 180 °C - ra melegítjük, egy kb 18 * 25 cm - es tepsi aljába sütőpapírt fektetünk. A vajat és a mézet összeolvasztjuk, a tojást kissé felhabostjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a vajas mézet és tovább habosítjuk. Ezután hozzákeverjük a sütőporos, kakaós lisztet, a tejet és alaposan összekeverjük. A masszát a tepsibe szedjük és kb 25 - 30 perc alatt megsütjük.
A meggysziruphoz a meggylét és a cukrot szirupos állagúra beforraljuk és megkenjük vele a megsült és kihűlt tésztalapot.A pudingport megfőzzük a tejben és még melegen hozzákeverjük a cukrot. A vajat habosra keverjük, majd tovább habosítva két - három részletben hozzáadagoljuk a kihűlt pudingot. A krémet elkenjük a tésztán, kirakjuk a tetejét félbe vágott meggyszemekkel és megszórjuk csokoládéforgáccsal. 3 - 4 óra hűtés után hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.

Címkék

Meggy Méz