~ KARAMELLÁS SÜTŐTÖKKRÉM ~

  • 2020.11.19.
  • 2

»HOZZÁVALÓK« - 4 adag- 10 dkg cukor- 1 ek vaj- 150 ml meleg tejszín
- csipetnyi só- 20 dkg sütőtökpüré- ízlés szerint őrölt fahéjtetejére :
- 25 dkg mascarpone- 1 dl tejszín- 2 ek porcukor- 1 kk vaníliakivonat- őrölt fahéj - a szóráshozEgy lábasban megolvasztjuk a cukrot és szép barnára karamellizáljuk. Ezután hozzáadjuk
tejszínt, a vajat, a sót és alacsony lángon addig forraljuk, amíg a karamell felolvad, majd kihűtjük és tökpürével csomómentesre keverjük. A krémet az előkészített poharakba szétosztjuk.A tetejére a krémsajtot simára keverjük a porcukorral, majd ízesítjük vaníliával és összeforgatjuk a habbá vert tejszínnel. A habot sima csővel ellátott habzsákba rakjuk és rányomjuk a kihűlt tökkrémre, meghintjük fahéjjal és kínálásig hűtőben tartjuk.