~ LAJCSI SZELET ~

  • 2019.12.18.
  • 1

»HOZZÁVALÓK«Tészta :- 40 dkg liszt- 1 csapott tk szódabikarbóna- 2 tojás- 20 dkg cukor- 2 ek méz- 2 ek kakaópor- 5 dkg vajKrém :- 5 dl tej- 1 tasak vaníliás pudingpor- 1 kk vaníliakivonat- 1 tasak puncs ízű pudingpor- 1 ek rumaroma vagy rum- 20 dkg porcukor- 20 dkg vaj / margarintetejére :- 10 dkg étcsokoládé- 1 ek étolajA sütőt 190 °C - ra melegítjük. A tésztához a liszt kivételével
az összes hozzávalót vízgőz felett összemelegítjük, majd a liszthez öntjük. Jól összegyúrjuk és három egyforma gombóccá
osztjuk.
A gombócokat lisztezett felületen 20 * 30 cm - es lapokká kinyújtjuk ( vigyázat : könnyen leragad ) villával pár helyen megszurkáljuk és sütőpapírral bélelt tepsiben, egyesével kb 10 perc alatt kisütjük.A krémhez a vajat a porckorral jól kikeverjük, majd kétfelé osztjuk.
2 , 5 dl tejben megfőzzük a vaníliás pudingport és vaníliával ízesítjük. A tej másik felében megfőzzük a puncsos pudingport és rummal ízesítjük. Ha a pudingok kihűltek, kihabosítjuk a cukros vajjal.
Az egyik tésztalapot megkenjük a vaníliás krémmel, ráborítjuk a második lapot, erre rákenjük a puncsos krémet és befedjük az utolsó tésztalappal. Tenyerünkkel lenyomkodjuk, majd bevonjuk a tetejét az olajjal összeolvasztott csokoládéval. Egy éjszakán át
hűvös helyen pihentetjük.

Címkék

Karácsony Méz