~ MORZSÁS TEJFÖLKRÉMES TORTA ~

  • 2019.11.24.
  • 2

»HOZZÁVALÓK«Morzsához :- 40 dkg liszt- 10 dkg cukor- 20 dkg hideg vaj / margarin- csipet só- 1 tk őrölt fahéj
Tejfölkrém :- 2 tojás- 20 dkg cukor- 1 tasak vaníliás cukor- 7 dl tejföl- 2 púpozott ek étk. keményítő- 10 dkg vajA morzsához összevegyítjük a lisztet a cukorral, fahéjjal és a sóval, majd hozzáreszeljük a vajat és ujjbeggyel az egészet összemorzsoljuk. A morzsát egy nagy serpenyőben, közepes lángon addig pirítjuk, amíg szép aranybarna színt nem kap.
A krémhez a tojást a cukrokkal és a keményítővel kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt és alacsony lángon , állandó keverés mellett az egészet sűrűre főzzük.
Egy kb 20 cm - kapcsos tortaforma oldalára sütőpapírt vágunk ( hogy megmaradjon a sütőpapír a forma oldalán, kenjük be pár helyen a formát kevés vajjal ) A morzsából 2 - 3 evőkanállal félre eszünk a többit és a krémet 4 egyforma részre osztjuk.
A forma aljába egyenletesen elterítjük a tésztamorzsát, rákanalazzuk a krémet és addig rétegezzük
amíg el nem fogynak a hozzávalók .
A tetejére krém kerüljön, amit megszórunk a féltetett morzsával és a tortát
4 - 5 órán át vagy egy éjszakán át hűtőben dermesztjük.