~ GESZTENYÉS PUNCSGOLYÓ ~

  • 2019.11.01.
  • 5

»HOZZÁVALÓK«- 25 dkg darált keksz- 3
ek porcukor- 2 ek rumaroma- 2 ek baracklekvár- kb 1 kk
piros ételszínezék ( legjobb a gél állagú )
- kb 150 ml tej
- 25 dkg gesztenyemassza- kókuszreszelék - a forgatáshozA kiengedett gesztenyemasszából 10 g - os golyókat formázunk, majd a fagyasztóba tesszük.A kekszet egy tálba tesszük, hozzákeverjük a porcukrot, a lekvárt, az aromát a színezéket és apránként adagolva hozzá
a tejet,
az egészet közepesen lágy masszává gyúrjuk.A kekszmasszából - kb 20 g
- os lapot formázunk, közepére illesztjük a gesztenyegolyót és gömb alakúra becsomagoljuk a
masszával. Ha elkészült az összes golyó, kókuszreszelékbe forgatjuk.