~ SZILVAHABOS MINITORTA ~

  • 2019.09.22.
  • 4

»HOZZÁVALÓK« - kb 8 db
Tészta :- 2 tojás- 8 dkg cukor- 1 tasak vaníliás cukor- 12 dkg lágy vaj- 3 ek tejföl- 5 dkg darált dió- 18 dkg liszt- 1 tk sütőpor- 1 dl tejKrém :- 40 dkg szilva- kb 4 - 5 ek cukor- kb 1 dl víz- 1 tk citromlé- 2 dl tejszínA sütőt 180°C - ra előmelegítjük, a tartalette sütőformát alaposan kivajazzuk és behintjük liszttel.
A tojást habosra keverjük a vajjal és a cukrokkal, majd hozzákeverjük a tejfölt, a tejet és a diós, sütőporos lisztet. A masszát elosztjuk a formákba ( 3 / 4 - ed részig
) és kb 25 - 30 perc alatt megsütjük. A tésztát a formában hagyjuk legalább 5 percig
hűlni, majd rácsra borítva kihűtjük.
A kimagozott szilvát apró darabokra vágjuk és a cukorral, citromlével, vízzel együtt puhára főzzük, ezután egy botmixerrel pürésítjük és szószos állagúra főzzük. A szilvaszószból 1 - 1 kiskanállal teszünk a tortákra , a maradékot pedig összeforgatjuk a habbá vert tejszínnel. A habot csillagcsővel ellátott habzsákba rakjuk és kidíszítjük vele a tortácskákat.

Címkék

Diós Szilva